Tomātu zupai ir daudz pagatavošanas iespēju, bet galvenā iezīme, kas piemīt jebkurai zupai no šiem daudzu iecienītajiem dārzeņiem, ir spilgtā, izteiktā tomātu garša.
Šodien piedāvājam tavai uzmanībai vieglu tomātu krēmzupiņu – to pagatavo, pievienojot nelielu daudzumu saldā krējuma, kas kopā tomātu skābeno garšu veido izcilu garšu buķeti, piešķirot ēdienam papildu uzturvērtību un maigumu.
Lasi vēl: Rudens ekvinokcija diena 2024. gada 22. septembris: ko drīkst un ko nedrīkst darīt šajā dienā
Tomātiem piemīt ideāls līdzsvars starp saldumu un skābumu, kas rada bagātīgu un atsvaidzinošu garšu. Krēmīgums piešķir zupai zīdainu tekstūru, kas padara to sātīgu un patīkamu.
Bieži zupā pievieno baziliku, ķiplokus, sīpolus vai timiānu, kas papildina tomātu dabisko garšu un padara zupu aromātiskāku.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Pagatavošanas gaita:
Sagatavojam nepieciešamās sastāvdaļas.
Kartupeļus nomizojam un sagriežam lielos gabalos. Liekam katlā, pārlejam ar karstu ūdeni, uzvārām un uz lēnas uguns turpinām vārīt 10-15 minūtes. Kartupeļiem jābūt pilnīgi mīkstiem.
Ievietojam tomātus verdošā ūdenī uz 30-60 sekundēm, pēc tam ieliekam tos ledainā ūdenī uz 30 sekundēm. Izņemam tomātus no ūdens un nolobām miziņu. Tomātu mīkstumu sagriežam mazos gabaliņos.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Kā nosaukt meiteni, kas nāks pasaulē šī gada decembrī: lai viņas liktenis būtu viegls un laimes pārpilns
- Sajaucu vienu paciņu šā līdzekļa ar ūdeni, un manas istabas puķes aug kā trakas – tropiska oāze uz palodzes ziemā
- Saņemti jauni dati – sinoptiķi strauji pasliktina prognozi no 17. novembra: ”Būs pirmās kupenas”
- No brīža, kad Ainažos zemnieks pieņēma darbā jaunu un izskatīgu slaucēju, kas prata visu, cilvēki vairs nevēlējās pirkt no viņa pienu
- Bekonu vairs necepu pannā – ieraudzīju, kā to gatavo restorānā, un tagad daru tieši tāpat
- Miera lilijas atkal uzziedēs, ja augsnei pievienosi vienu parastu sastāvdaļu, kas veicina bagātīgu ziedēšanu








